Wat biedt Van der Wijk Advocatuur?

U kunt bij Van der Wijk Advocatuur terecht voor advies en juridische kwesties of geschillen op het gebied van:

 

Wat kost Van der Wijk Advocatuur?

Wij brengen geen kosten in rekening voor een eerste gesprek op kantoor van 20 minuten. Wilt u na die tijd gebruik maken van onze diensten, dan maken wij tijdens het eerste “intakegesprek” heldere afspraken over het verdere verloop en over de kosten. Dit geldt ook voor een eerste gesprek over mediation, bijvoorbeeld in geval van een echtscheiding of het verbreken van een relatie. Voor mediation (eerste afspraak gezamenlijk) geldt dat voor het eerste half uur geen kosten in rekening worden gebracht.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een Rechtsbijstandsverzekering voor dekking van de kosten van een advocaat of mediator? Dan kan het zijn dat u niet zelf de kosten van Van der Wijk Advocatuur hoeft te dragen. Doorgaans heeft u bij een rechtsbijstandsverzekering ook vrije advocatenkeuze in het geval van een procedure waarin een advocaat verplicht is.

 

Uw inkomen telt

Als uw inkomen boven bepaalde grenzen valt, dan geldt het reguliere uurtarief van Van der Wijk Advocatuur. Bij mediation of een gezamenlijk verzoek kunnen deze kosten eventueel worden gedeeld. Over de kosten maken we trouwens altijd en bij aanvang van de dienstverlening afspraken. Uiteraard houdt Van der Wijk Advocatuur daarbij ook rekening met het belang van de zaak. Ook bespreken we met u of we denken dat u de kosten wellicht elders kunt verhalen.

 

Kosteloze rechtsbijstand

In het geval van een laag inkomen of een uitkering, kan kosteloze rechtsbijstand worden aangevraagd. Dit geldt voor zowel juridische bijstand als voor mediation (bijvoorbeeld scheiding of verbreking relatie). Hiervoor moet uw inkomen wel beneden een bepaalde grens liggen (grofweg: tot € 30.000 per persoon per jaar tot € 42.400 voor samenwonenden of een alleenstaande ouder). Op www.rechtsbijstand.nl kunt u hierover alle informatie vinden. Een gebrek aan inkomen hoeft dus geen belemmering te zijn voor het inschakelen van een advocaat of mediator. Let wel: zaken op zogenaamde toevoegbasis neemt Van der Wijk Advocatuur alleen aan als hiervoor voldoende capaciteit is.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Van der Wijk Advocatuur helpt u graag verder.